top of page

כנס החברה הישראלית לרפואה מודעת מין ומגדר 2024



פתיחה חגיגית של הכנס: ברכות

• ד"ר אסנת לבציון-קורח, מנכ"ל המרכז הרפואי שמיר-אסף הרופא

• פרופ' קרן אברהם, דקאנית הפקולטה לרפואה, אוניברסיטת תל אביב

• פרופ' ציון חגי, יו"ר ההסתדרות הרפואית

• גב' שירה רודרמן, מנכ״לית קרן משפחת רודרמן

• פרופ' מרק גלזרמן, יו"ר החברה הישראלית לרפואה מודעת מין ומגדר




מושב ראשון: הצגת פוסטרים נבחרים.

יו"ר: ד"ר גלי לרמן, פרופ' מרק גלזרמן

מתוך התקצירים שהוגשו לוועדת הפוסטרים* נבחרו חמישה להצגה פרונטלית (מסומנים בצהוב/כחול). מתוך אלה נבחר הפוסטר המצטיין (מסומן בכחול) והמציגה זכתה במלגת נסיעה לכנס של החברה הבינלאומית אשר יתקיים בספטמבר 2025 בגרמניה.


*וועדת הפוסטרים: פרופ' גליה אורון, פרופ' מרק גלזרמן, ד"ר רולה פרח, ד"ר ליאור שחר


Inbal Mandler, med. student

הבדלי מין ומגדר בחשיפה לאלימות במהלך הילדות והשפעתה בבגרות על תחלואה גופנית


Yael Goor Kol, PhD

זנות באוכלוסיית הלהטב"ק: מיפוי צרכים ובניית מודל שירותי להתמודדות עם התופעה

Yael Wolak, med. student

Sex and gender medicine in medical education and clinical practice- a survey among medical students about sex and gender awareness


Dr. Eden Biras

Bridging the gap: a study on gender-and sexuality awareness in med education and practice


Dr. Roy Bitan

Gender Preference in Sensitive Medical Visits at mergency Room


Prof. Ilana Gozes

Sex Differences in Progressive Supranuclear Palsy (PSP) Reveal Efficacy for Davunetide in Women - Alzheimer


Liat Orenstein, PhD candidate

Associations of high-risk drug patterns with 23-year mortality among community-dwelling older adults


Miri Ben Shabbat, RN, BSc

Peer Interaction in Cognitively Able Adolescents' Boys and Girls with Autism


Natalin Nisanov, RN, MA

איך לבצע סקר דיכאון אחרי לידה בגברים? האקתון דרומי "מגדר -לשים לב לעיקר"


Dr.Hisham Atwan

Key Learnings and Perspectives of a Newly Implemented Sex-and GBM Modular Course Integrated Into the First-year Med Curriculum


Shahak Amit, med. student

Sex and Gender Differences in the rate and severity of Acute Kidney Injury among hospitalized COVID-19 patients


Dr. Keren Or

Fragility fractures …. Clinical characteristics and gender differences with FRAX risk assessment.




מין, מגדר ואפיגנטיקה - הכל מתחיל עוד לפני ההריון

פרופ' מרק גלזרמן MD, בוגר אוניברסיטת פרנקפורט הינו מומחה במיילדות, גינקולוגיה ופוריות. 

הוא ניהל בעבר את מחלקות הנשים במרכזים הרפואיים סורוקה, וולפסון ורבין (בילינסון והשרון) וכיהן  במשך 8 שנים כסגן מנהל המרכז הרפואי רבין. פרופ' גלזרמן הינו ראש תחום רפואה מודעת מין ומגדר בפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל אביב. הוא גם יו"ר מייסד ומכהן של החברה הישראלית לרפואה מודעת מין ומגדר והנשיא לשעבר של החברה הבינלאומית לרפואה מגדרית. הוא נחשב כאחד מהחלוצים המרכזיים בעולם ברפואה מודעת מין ומגדר.




היבטים של רפואה מודעת מין ומגדר בפעילות גופנית


פרופ' נעמה קונסטנטיני, MD, מנהלת את המרכז לרפואת ספורט בשערי צדק ונהלה בעבר מרכז דומה במרכז הרפואי הדסה עין כרם. היא מומחית ברפואת משפחה עם תת התמחות ברפואת ספורט כמו גם ברפואת צלילה. בין תפקידה הבולטים נהלה בעבר את המרכז לרפואת ספורט ומחקר במכון וינגייט. כמו כן הייתה יו״ר הועדה הרפואית של הוועד האולימפי הישראלי עד 2010. כיום פרופ' קונסטנטי הינה יו״ר מסלול ללימודי המשך ברפואת ספורט בפקולטה לרפואה באוניברסיטת ת״א וכן יו״ר המועצה הלאומית לבריאות האישה ולרפואה מודעת מין ומגדר.




היבטים של מין ומגדר בתחלואת פוסט-טראומה


פרופ' אייל פרוכטר, MD, MHA הינו בוגר הפקולטה לרפואה בטכניון וכיום מנהל האגף הפסיכיאטרי בקריה הרפואית לבריאות האדם, מרכז הרפואי רמב"ם. הוא מכהן כראש החוג לפסיכיאטריה של הפקולטה לרפואה בטכניון ומנהל בית הספר לפסיכותרפיה במסגרת לימודי החוץ של הטכניון. הוא נחשב בין החוקרים ומטפלים המובילים בארץ בתחום מניעת האובדנות וכן בטיפול ובמניעה של התסמונת הפוסט טראומטית.




היבטים של מין ומגדר בדחק נפשי (stress)

פרופ' עידו לוריא, MD MPH, פרופ' עידו לוריא, MD MPH, בוגר ביה"ס לרפואה, אוניברסיטת ת"א הינו פסיכיאטר ופסיכותרפיסט, ראש מרפאת מבוגרים במרכז לבריאות הנפש שלוותה ויו"ר החברה הישראלית לבריאות הנפש בקהילה. הוא היה ממקימי המרפאה הפתוחה הפסיכיאטרית למהגרי עבודה ומבקשי מקלט של "איגוד רופאים לזכויות אדם" והמנהל הראשון של מרפאת "גשר" - מרפאה פסיכיאטרית של משרד הבריאות למחפסי מקלט וקורבנות סחר בבני אדם. הוא שימש כיועץ לבריאות הנפש של ועדות האומות המאוחדות בתחומים שונים. פרופ' לוריא הוא מרצה בכיר במחלקה לפסיכיאטריה בפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל אביב ומרצה חיצוני במחלקה לאפידמיולוגיה ורפואה מונעת בפקולטה זו.




תקיפה מינית בגברים ונשים והשלכותיה על פריון, הריון ולידה


פרופ' דב פלדברג MD, בוגר האוניברסיטה העברית הינו מומחה במיילדות, גינקולוגיה ופוריות. הוא עבר הכשרות בבתי חולים האוניברסיטאיים של YALE ו-CORNELL בארה"ב בפריון של האישה והגבר ונחשב כאחד החלוצים בתחום הזה ובהפריה החוץ-גופית בישראל. הוא היה מ"מ מנהל ביה"ח לנשים במרכז רפואי רבין וכיהן במשך שנים רבות כמזכיר והגזבר של החברה הישראלית לרפואה מודעת מין ומגדר (IsraGem) וגזבר האגודה הבינלאומית לרפואה מגדרית (IGM). כמו כן תפקד כנשיא העמותה הישראלית לפסיכוסומטיקה במיילדות וגינקולוגיה. פרופ' פלדברג חבר במועצה המייעצת של החברה הישראלית לרפואה מודעת מין ומגדר.




דיכאון אחרי לידה - גם בגברים


פרופ' ליאת לרנר-גבע, MD PhD הינה רופאה מומחית בבריאות הציבור. היא הקימה וניהלה את היחידה לחקר בריאות האישה והילד במכון גרטנר לאפידמיולוגיה וחקר מדיניות בריאות (חל"צ) בתל השומר. משנת 2020 מכהנת פרופ' לרנר גבע כראש החוג לאפידמיולוגיה ורפואה מונעת בבית הספר לבריאות הציבור. היא מרצה בקורסים לאפידמיולוגיה, שיטות מחקר ואפידמיולוגיה של אם וילד לסטודנטים לרפואה, רופאים מומחים וסטודנטים לתואר שני ושלישי באפידמיולוגיה ובריאות הציבור. פרופ' לרנר גבע מקימה ומנהלת של מסד הנתונים הלאומי למחזורי טיפול בהפריה חוץ גופית בישראל.




פריצת דרך בחקר אלצהיימר בנשים ובגברים


פרופ' חרמונה שורק PhD בוגרת מדעי החיים של האוניברסיטה העברית בירושלים. במשך למעלה מ-50 שנות מחקר במכון וייצמן למדע, באוניברסיטה העברית בירושלים, באוניברסיטת תל אביב ובאוניברסיטת רוקפלר בניו יורק, התמקדה פרופ' שורק בחקר הנוירוביולוגיה המולקולרית, בעיקר באיתור מנגנוני תגובה עצביים למצבי חרדה כמו בתסמונת פוסט-טראומה , במחלות ניווניות של המוח ומערכת העצבים ובעוד מערכות. היא חברה בפורומים יוקרתיים בארץ ובעולם כמו המועצה להשכלה גבוהה, הקרן הלאומית למדע, מועצת המחקר האירופית, החברה הבינלאומית לנוירוכימיה, הקונגרס לפסיכיאטריה גנטית והמכון הקנדי למחקר מתקדם. הוענקו לה שלושה תוארם של ד"ר לשם כבוד (אוניברסיטאות בן גוריון. ERLANGEN, STOCKHOLM).בין הפרסים הרבים יצוין במיוחד פרס א.מ.ת 2022 עם פרופ' רפאל מלאך ממכון ויצמן. פרופ' שורק כיהנה כדיקנית וכראשת המכון למדעי החיים, כיועצת המדעית של קרן עזריאלי ויזמה והובילה את הקמת התכנית לביולוגיה מולקולרית במכון למדעי החיים של האוניברסיטה העברית בירושלים.


bottom of page